40722
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Sdílet
Zakoupením tohoto produktu získáte až 5 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 5 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 5 Kč.
Jak používat BIO kypřící prášek do pečiva
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst.
Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 17,5 g
Složení
BIO kukuřičný škrob, regulátor kyselosti - prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 27,4%, jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný - E500)
Skladování
Skladujte vždy dobře uzavřené na suchém místě.
Země původu
EU
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
200 g
Cílová skupina | BIO |
98 Kč
56 Kč
37 Kč
72 Kč
63 Kč
127 Kč
124 Kč
74 Kč
51 Kč
56 Kč
176 Kč
169 Kč
144 Kč
213 Kč
53 Kč
999 Kč
127 Kč
23 Kč 25 Kč
66 Kč
65 Kč
58 Kč
79 Kč 87 Kč
95 Kč
79 Kč
642 Kč
137 Kč
160 Kč
106 Kč
155 Kč
159 Kč 749 Kč