40586
Nový produkt
Tento produkt není momentálně k dispozici
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Sdílet
Za toto zboží nezískáte žádné věrnostní body, protože je již zlevněné.
Jak konzumovat klíčky bazalky
Naklíčená bazalka se hodí k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, pomazánek, polévek a dalších pokrmů. Jejich rozmixováním ve smoothie navýšíte výživovou hodnotu nápoje. Semínka bazalky si také můžete přímo zasadit do truhlíku či na zahrádku pro vypěstování dospělých rostlin.
Charakteristika
Tato vytrvalá rostlina je původem z Indie. Většinou má přímou větvenou lodyhu se vstřícnými listy. Bazalku známe spíše jako chutné a aromatické koření, je ale také na seznamu léčivých rostlin. Pokrmům bohatým na bazalkové silice navíc dříve přisuzovali afrodiziakální účinek.
Návod na klíčení
• Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se většinou objeví brzy, avšak u bazalky je potřeba být trpělivý. První klíčky se mohou objevit až okolo 10. dne.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Indie
Obsah
200 g
139 Kč 174 Kč
31 Kč 39 Kč
272 Kč 340 Kč
159 Kč
64 Kč
40 Kč
47 Kč
39 Kč
40 Kč
35 Kč
18 Kč 39 Kč
17 Kč 39 Kč
19 Kč 45 Kč
106 Kč 118 Kč
108 Kč 120 Kč
108 Kč 120 Kč
100 Kč 112 Kč
100 Kč 112 Kč
89 Kč 99 Kč
308 Kč 385 Kč
55 Kč
93 Kč
50 Kč
17 Kč 37 Kč
37 Kč
50 Kč
84 Kč
39 Kč
29 Kč 68 Kč
22 Kč 46 Kč